Ah, minunatele verrines! Simpaticele pahare folosite pentru desert sau aperitiv vor reusi intotdeauna sa cucereasca.
Termenul verrine a fost folosit pentru prima oara in 1994 de Philippe Conticini, un maestru patiser francez considerat una dintre personalitatile majore ale gastronomiei contemporane franceze si internationale. Gasesc foarte interesanta aceasta idee si dorinta de prezentare pe verticala a deserturilor sau aperitivelor.
Le glacier du Roi, un loc incarcat de istorie, un loc care va fermeca intotdeauna privirile turistilor rataciti pe aleile cartierului Le Panier din Marsilia, o vitrina plina de inghetata artizanala, prajituri, verrines, bomboane inghetate.
Fa-ti curaj si intra pe site-ul lor, www.leglacierduroi.lesite.pro, iar cand vei avea ocazia nu-ti refuza niciodata placerea unor verrines spectaculoase.
Am avut un eveniment la birou, am comandat mancare, ne-au facut vreo 2 sau 3 feluri de aperitive in verrines. Nu stiam ca le zice asa. Acum, ca am citit, am o curiozitate: cum le-o zice pe romaneste?