tarta cu smochine

  • Creat de
    Ana
  • Data
    10/10/18
  • Postat in
Dificultate:
Pentru:
6 persoane
Timp preparare:
60 min
Timp gatire:
20 min
Timp total:
80 min
De la bucatar
fresh
Ingrediente

Aluat tarta (doua galbenusuri, doua linguri smantana, 100 gr unt, faina cat cuprinde);
Crema vanilie (500 ml lapte, patru galbenusuri, patru linguri zahar, trei linguri faina, 1/2 pastaie vanilie, o lingura unt);
Smochine crude;
50 gr fistic crud.

Instructiuni

Pune ingredientele aluatului intr-un bol si amesteca-le cu mana pana cand se omogenizeaza. Formeaza o minge, acopera-l in folie alimentara si lasa-l pentru cel putin jumatate de ora la frigider.
In timpul cat este la frigider aluatul putem face crema de vanilie.
Cu ajutorul unui tel bate galbenusurile cu zaharul. Adauga faina si amesteca pana se obtine un amestec omogen, fara cocoloase. Intre timp, fierbe laptele cu pastaia de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adauga putin cate putin galbenusurile, amestecand cu rapiditate. Adauga untul, lasa in continuare la foc mic, dar continua sa amesteci pana cand crema de vanilie se ingroasa. Las-o sa se raceasca, iar pentru a preveni formarea unei cruste acoper-o cu o folie alimentara care intra in contact cu crema.
E momentul sa scoti aluatul de la frigider, aseaza-l in forma de tarta, inteapa-l cu furculita si lasa-l pentru 20 minute la cuptorul incins in prealabil la 180 grade.
Lasam tarta sa se raceasca, punem crema de vanilie, apoi asezam cum ne dorim smochinele peste care presaram fistic zdrobit.

0 Comentarii