supa crema de dovleac cu ghimbir

Dificultate:
Pentru:
8 persoane
Timp preparare:
20 min
Timp gatire:
40 min
Timp total:
60 min
De la bucatar
cu ghimbir
Ingrediente

un dovleac ( aprox doua kg)
70 gr ghimbir
doua cepe mici
un morcov
200 ml smantana pentru gatit
10 gr unt
ulei de masline
sare si piper

Instructiuni

Dovleacul se taie in doua, se curata de coaja si seminte si se toaca in cubulete potrivite ca si dimensiune.
In uleiul incins se calesc ceapa si morcovul tocate grosier. Se pun cubuletele de dovleac si ghimbirul dupa care se stinge cu apa clocotita, suficienta cat sa acopere toate ingredientele. Punem o lingura de sare si un varf de cutit de piper. Dupa ce s-au fiert toate ingredientele le pasam cu ajutorul mixerului, iar la final adaugam smantana si untul omogenizandu-le pentru a obtine o compozitie cremoasa si extrem de fina.
Se poate servi cu seminte crude de dovleac si crutoane de casa.

1 Comentariu

  1. Muahahahaha! It’s Halloween!!!