
ratatouille
Pentru:
4 persoane
Timp preparare:
20 min
Timp gatire:
40 min
Timp total:
60 min
De la bucatar
provence

patru cepe mijlocii
un ardei rosu
un ardei verde
doi dovlecei
o vanata
trei rosii
un catel usturoi
ulei de masline
ierburi provensale
sare, piper

Legumele se spala si se taie cubulete.
Se calesc pe rand in ulei de masline cu un catel de usturoi zdrobit. Intai ceapa, apoi ardeiul, dovlecelul, vanata si rosiile. Incingem cuptorul la 200 grade, bagam o oala in cuptor (de preferat de fonta) si punem legumele pe masura ce sunt gata calite.
Dupa ce am adaugat rosiile, punem sare, piper, ierburi provensale si mai lasam la cuptor 15 minute.
Nu prea am inteles doua lucruri: 1. Ce fac cu usturoiul la prajit? si 2. Tot bag oala si o scot din cuptor?
In rest pare delicios
Iti multumim pentru vizita si comentariu.
La inceput am prajit foarte putin usturoiul, astfel am obtinut o aroma fina in uleiul de masline.
Oala ramane tot timpul in cuptor, pe masura ce legumele sunt gata se pun in oala; este doar o metoda ce a dus la un rezultat delicios, asa cum bine spui, evident, exista nenumarate alte moduri de a face ratatouille.
Te mai asteptam!