
piersica gratin aromata

125 ml apa
o cana flori de lavanda
120 gr zahar
patru oua
opt piersici rosii

Se pune apa la fiert cu florile de lavanda. La prima fierbere se retrage de pe foc si se lasa la infuzat. Imediat ce s-a racit se strecoara si se pastreaza lichidul.
Piersicile se decojesc si se taie in sferturi impartindu-le in cele patru forme de copt.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un recipient se bat galbenusurile cu 100 gr zahar. Se pune la bain marie si se adauga putin cate putin din infuzia de lavanda amestecand continuu. Compozitia trebuie sa devina spumoasa si sa se ingroase, luati in calcul aproximativ 15 minute. Se varsa apoi in forme peste piersici.
Albusurile se bat spuma impreuna cu 20 gr zahar, apoi se pun in forme peste compozitie.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se lasa pentru 7 minute.
0 Comentarii