
oua benedict

- patru oua + patru galbenusuri
- 250 gr unt
- patru felii de bacon
- zeama de la o lamaie
- doua chifle
- sare, piper
- doua fire de ceapa verde

Intr-o craticioara se bat galbenusurile cu zeama de lamaie, sare si piper. Se adauga untul cubulete si se pune la bain marie amestecand usor cu un tel pana se topeste untul.
Separat intr-o tigaie se prajeste baconul pe ambele parti.
Chiflele se taie in doua si se pun la rumenit pe gratar.
Pentru ouale posate, intr-o oala se pune apa cu sare la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca se pun usor ouale ajutandu-ne de marginea oalei. Cand sunt gata se scot si se lasa la scurs pe un servetel.
Se trece la asezarea farfuriei in ordinea urmatoare : chiflă, bacon, ou, sos, ceapa tocata.
Preparatul se serveste cald, astfel etapele de mai sus trebuie realizate in acelasi timp.
Excelenta reteta si chiar usor de realizat!!
Felicitari pentru blog!