
mojo marinated pork

doua kg pulpa de porc;
sucul de la doua limes si sapte portocale;
o portocala;
trei linguri ulei masline;
condimente : sare de mare grunjoasa, piper proaspat macinat, chimen, oregano proaspat, trei catei usturoi tocati, menta si coriandru proaspete.

Intr-un castron pregatim marinada: zeama de portocale si limes, toate condimentele, uleiul de masline si bucati de portocala.
Avem nevoie de o punga mare ziplock in care punem carnea de porc peste care turnam marinada. Se lasa la frigider pentru 24h. Dupa primele 12h, in cazul in care e nevoie se intoarce carnea in asa fel incat sa ne asiguram ca a stat pe toate partile in marinada.
Incingem cuptorul la 200 grade, luam o tava de cuptor peste care punem un gratar, iar apoi asezam carnea. Punem foi generoase de staniol peste carne, dar si peste toata tava. Scoatem staniolul abia dupa doua ore si un sfert de stat la cuptor, moment in care dam cuptorul la 240 grade, la modul grill pentru urmatoarele 15 minute.
0 Comentarii