gratin cartofi si fenicul

  • Creat de
    Ana
  • Data
    10/15/14
  • Postat in
Dificultate:
Pentru:
6 persoane
Timp preparare:
20 min
Timp gatire:
70 min
Timp total:
90 min
De la bucatar
parfum de fenicul
Ingrediente

doi bulbi mari de fenicul
opt cartofi medii
o rosie
un litru supa legume
50 gr unt nesarat
70 gr parmesan
o lingurita nucsoara rasa
piper proaspat macinat
sare

Instructiuni

Dupa ce se spala si se curata, feniculul si cartofii se taie in patru parti egale.
Se unge cu unt o tava de copt de dimensiuni medii si se aseaza un strat de cartofi, unul de fenicul si apoi iarasi de cartofi. Dupa fiecare strat se presara nuscoara, piper, sare, parmesan ras si mici bucatele de unt. Pe ultimul strat se aseaza si cateva rondele de rosie.
Se adauga apoi supa de legume (o supa simpla din ceapa, ardei si morcov).
Se incinge cuptorul la 200 grade si se lasa timp de 70 min.

0 Comentarii