
fursecuri ciocolata cu fleur de sel

120 gr faina
100 gr ciocolata neagra (70% cacao)
80 gr melasa
90 gr unt nesarat
2 gr fleur de sel
30 gr zahar pudra
25 gr cacao neagra
un baton vanilie
o lingurita cu varf bicarbonat

Intr-un bol de salata se amesteca rapid untul cu zaharul, fleur de sel si semintele de vanilie pana se obtine o compozitie omogena.
Faina cu bicarbonatul si cacaoa se adauga compozitiei amestecand cu grija de data aceasta. Se adauga ciocolata tocata marunt.
Se rastoarna compozitia pe blatul de lucru si se face un rulou de 5 cm in diametru invelindu-se apoi in folie alimentara. Se lasa la frigider pentru doua ore (se poate chiar si congela).
Se scoate de la frigider si se taie ruloul in bucati egale la 1 cm distanta, obtinem astfel 14 fursecuri. Se pun intr-o tava, pe o foaie de copt pastrand distanta intre ele.
Incalzim cuptorul la 170 grade si lasam fursecurile la copt pentru 15 minute, isi vor forma o crusta fina ramanand in continuare foarte moi la interior.
Se lasa sa se raceasca, ideal este sa stea pentru trei zile intr-o cutie de fier.
0 Comentarii